Державний департамент США дав добро на можливий продаж сучасних патрульних катерів Mk VI і пов'язаного з ними обладнання для українських Військово-морських сил. Про це повідомляється на сайті Агентства з військового співробітництва та безпеки США. Згідно з повідомленням, Україні можуть продати катерів на суму близько 600 мільйонів доларів.

Уряд України раніше звернувся з проханням про придбання 16 патрульних катерів Mark VI; 32 систем ведення вогню MSI Seahawk A2; 20 оптико-електронних та інфрачервоних радарів; 40 гармат MK44 та іншого обладнання.

Патрульні катери США

"Запропонована продаж підтримає цілі зовнішньої політики та національної безпеки США, поліпшивши безпека країни-партнера, яка є рушійною силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі", - йдеться в повідомленні.

Катери та інше назване вище обладнання допоможуть нашій країні як протистояти тим загрозам, що нависли над нами зараз, так і майбутнім. З їх допомогою посилиться захист територіальних вод України і морських інтересів, додали в агентстві.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Запоріжжі оселився десятитонний втікач з Криму.

Як повідомляв Знай.uа, окупований Крим чекає катастрофа, яка перетворить півострів у "пустелю" – ЗМІ.

Знай.uа писав, Зеленський пообіцяв кримським татарам квартири і два свята в Україні.