Порошенко відповість за Томос перед судом — 5-го президента звинуватили у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі

Експрезидент Петро Порошенко, прибувши до суду щодо обрання йому запобіжного заходу, виступив перед своїми прихильниками, які зібрались на мітинг біля будівлі Печерського райсуду.

Під час виступу Порошенко повідомив, що стосовно нього відкрито ще одне кримінальне провадження - "за розпалювання міжрелігійної ворожнечі" через надання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

Рада підтримала доленосний закон Зеленського про референдум: як це вплине на Україну

Верховна Рада прийняла в першому читані, висунутий президентом Володимиром Зеленським, закон про народовласність через всеукраїнський референдум.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Відповідно до закону, всеукраїнський референдум за народною ініціативою оголошується за вимогою не менше ніж 3-х мільйонів українців, які мають право голосу. Вже після цього глава держави дає згоду на проведення цього референдуму.

Жорсткий карантин в Україні можуть ввести вже з 22 червня, Ляшко озвучив найгірший сценарій

Міністерство охорони здоров'я України показало сценарії реагування на поширення коронавірусної інфекції в країні. Згідно з негативним сценарієм, у деяких областях вже з 22 червня можуть запровадити жорсткий карантин.

Винен за комуналку — не поїдеш за кордон: у Раді "підріжуть крила" неплатникам

У Верховній Раді мають намір посилити заходи щодо українців, які мають заборгованості по комунальних платежах. Відповідний законопроект вже зареєстрований у парламенті. Тепер, якщо у вас не все гладко з комуналкою, вам можуть на законній підставі заборонити виїзд за кордон, а також запровадити низку інших обмежень.

Україна стала найбільшим джерелом біженців у Європі – в ООН назвали моторошні цифри

У світі нарахували понад 79 млн біженців, серед них значна частка українців.

Агентство ООН у справах біженців заявило про різке зростання кількості біженців та шукачів притулку і назвало війну в Україні одним із джерел проблеми. Про це йдеться у новому щорічному звіті агентства.