Агентство ООН у справах біженців заявило про різке зростання кількості біженців та шукачів притулку і назвало війну в Україні одним із джерел проблеми. Про це йдеться у новому щорічному звіті агентства.

В документі ООН зокрема сказано, що на кінець 2019 року кількість людей у світі, які вимушено полишили домівки досягла небувалого рівня - 79,5 мільйонів. Головними причинами тих процесів названо війни, переслідування, а також брак їжі та наслідки кліматичних змін.

"Наприкінці 2019 р. кількість українських біженців у світі сягала 60 000.", - прозвітували в ООН.

Біженці з Донбасу, скріншот: YouTube
Біженці з Донбасу, скріншот: YouTube

Зазначається, що більша частина біженців, а саме 45,7 мільйона були вимушені шукати прихистку усередині своїх країн, а решта подалися закордон. У Європі найбільшим джерелом біженців названо Україну унаслідок "масштабного збройного конфлікту на сході з 2014 року".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, агентство повідомляє, що на кінець 2019 року у різних країнах світу було 60 тисяч українських біженців. За кількістю поданих заяв на притулок у 2010-19 роках Україна опинилася на п’ятому місці у світі після Сирії, Афганістану, Венесуели та Іраку. Україна у звіті також названа країною, де більшу частину біженців становлять жінки - 56%.

П'ятірку країн, які прийняли найбільше біженців у світі очолює Туреччина, де перебувало 3,6 млн людей, а далі йшли Колумбія - 1,8 млн. Пакистан - 1,4 млн, Уганда - 1,4 млн і Німеччина - 1,1 млн.

Біженці на кордоні Туреччини і Греції, скріншот: YouTube
Біженці на кордоні Туреччини і Греції, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олену Зеленську ізолювали від людей, як себе почуває перша леді

Як повідомляв портал "Знай.ua", США, Британія, Туреччина і не тільки готові прийняти українців – які умови перетину кордонів. Владислав Криклій розповів, які країни готові приймати українців з 15 червня

Також "Знай.ua" писав, що українців, які ігнорують маски, чекає неприємний "сюрприз" – Кабмін збільшить штрафи за порушення