Минулої доби, 18 червня, збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 19 червня 2020 року.

За даними ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Авдіївки ворог в обідню пору та неодноразово у вечірній час застосував проти наших воїнів міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також за темної пори доби біля цього населеного пункту агресор задіяв снайперську зброю.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

Повідомляється, що по українських захисниках, які виконують завдання у передмісті Мар’їнки загарбники чотири рази вели вогонь з ручних, автоматичних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Кримського противник зранку випустив 7 мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а у другій половині дня двічі обстріляли позиції українських військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Поруч із населеним пунктом Оріхове, російські найманці три рази відкривали вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

"На жаль, внаслідок ворожих обстрілів один наш захисник загинув, та ще одного воїна поранено. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, а пораненому воїну бажає скорішого одужання. Для здійснення заходів із відсічі та стримування збройної агресії наші воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність. За даними розвідки, 18 червня українські оборонці знищили одну ворожу військову вантажівку та склад боєприпасів на мінометній позиції загарбників." ООС

В ООС повідомили, що від початку поточної доби, 19 червня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" російські збройні формування обстріляли наші позиції із гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу Кримського. Також противник застосував міномети калібру 82 мм на підступах до Шумів.

"Українські оборонці вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності. За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами. Слава Україні!" ООС

Зведення станом на 07:00 19 червня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Минулої доби збройні формування...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Donderdag 18 juni 2020

Зведення на 19.06.20, скріншот: ООС / Facebook
Зведення на 19.06.20, скріншот: ООС / Facebook

Зведення на 19.06.20, скріншот: ООС / Facebook
Зведення на 19.06.20, скріншот: ООС / Facebook

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, вражаючі кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби у районі ООС

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські військові на Донбасі збили ворожий безпілотник – шпигував на підступах до Мар’їнки, звіт ООС.

Також "Знай.ua" писав, розпізнати міни і захиститися від обстрілів армії Путіна — ЗСУ кинулися на допомогу юним українцям, ці знання рятують життя.