В кожній аптеці продаються одноразові тришарові маски на резинці. Вони допомагають захистити себе і оточуючих від вірусів і бактерій.

Варто знати і пам'ятати, що контакт з використаними масками може погано позначитися на здоров'ї людини, а велика кількість відходів може погано вплинути на стан навколишнього середовища.

Одноразову маску потрібно змінювати кожні два-три години. Дане індивідуальний засіб захисту не призначений для тривалого використання.

Коронавірус карантин
Коронавірус карантин / Фото з вільних джерел

Маска буде набагато ефективніше, якщо використовувати її разом з іншими способами профілактики, як дистанція, миття рук і дезінфекція предметів постійного користування.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Утилізувати маску можна в спеціальному закладі. Такі служби повинні мати ліцензії на подібні дії. Пункти утилізації зараз активно створюються у багатьох країнах.

Краще всього до утилізації зберігати маску в поліетиленовому пакеті з застібкою і перед цим обов'язково обробити антисептиком.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Садовий "нагрів руки" на масках за шаленою ціною, львів'яни прозріли.

Як повідомляв Знай. ua, українська пенсіонерка одягла маску трансформера і стала зіркою мережі.

Також Знай. ua писав, що у Харкові медики латають дірки в костюмах і економлять на масках, поки Кернес обіцяє золоті гори.