Яблука можна вважати головним українським фруктом, але отримати солідний їх врожай часто не так і просто. Особливо часто яблука осипаються, інколи навіть недозрілими, б'ються й взагалі втрачають свій товарний вигляд і можливість їх подальшого використання. Розв'язанням цієї проблеми може стати підживлення дерев.

Про це пише Telegram--канал "Дневник дачника. Сад и огород".

Для першої підгодівлі яблуні можна використовувати 4-5 відер гнойового перегною, який розсипають навколо дерева. Можна застосовувати і сечовину. Її розсипають з розрахунку 400-500 г на 1 дерево.

Яблуня, фото YouTube
Яблуня, фото YouTube

Для другої підгодівлі яблуні потрібно приготувати спеціальний підкормовий розчин. Норма - 50 л розчину на 1 дерево. У підготовлену воду поміщаємо 250 г суперфосфату, 150 г сечовини і 200 г сірчанокислого калію. Сечовину можна замінити 1,5 л пташиного посліду.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У період наливу плодів вносять третю підгодівлю. Підкормовий розчин готують з розрахунку 30 л на 1 дерево. Для цього 3 г сухого гумату натрію розводять в гарячій воді і виливають в підготовлену для розчину воду (сухий гумат можна замінити рідким по нормі). Потім додають 130 г нітрофоски (складне азотно-фосфорно-калійне добриво). Отриманий розчин ретельно перемішують і вносять в Підкормові зону.

Для четвертої підгодівлі яблуні змішують в 30-40 л води по 300 г сірчанокислого калію і суперфосфату.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Яблука вже не будуть осипатися, зберіть неймовірний врожай завдяки цим порадам.

Як повідомляв портал Знай.ua, Травневі заморозки в Україні знищили урожай - доведеться забути про улюблені фрукти.

Також Знай.ua писав, що Український феномен зацвів на Сумщині: відео