Національна поліція України отримає повноваження для жорсткішої реакції на недотримання громадянами карантинних заходів, які запровадив Кабінет міністрів України під час пандемії коронавірусної інфекції.

Відомо, що за відсутність захисної маски українці зі своєї кишені можуть віддати штраф в 17 тисяч гривень, а власники ТРЦ, де порушуються законні норми, можуть заплатити до 340 тисяч гривень.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра охорони здоров'я України Максима Степанова.

Таким чином, з понеділка, 22 червня, Національна поліція України буде жорстко реагувати на порушення карантину великими штрафами:

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

- якщо входиш в приміщення без маски, то тримай штраф 17 тис грн.;

- якщо власник ТРЦ і ресторану не дотримується правил, то отримає штраф 170-340 тис грн.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Також варто нагадати нашим читачам, що Кабінет міністрів вирішив приймати рішення про посилення карантину згідно з новою методикою. Зокрема, він відмовився від показника інцидентності і ввів нові індикатори. Відповідну постанову Кабміну опубліковано на урядовому порталі.

До речі, про наболіле - Максим Степанов в середу, 17 червня, проігнорував участь у засіданні профільного парламентського комітету, на якому повинен був розповісти про плани щодо медичної реформи та їх відповідності до вимог МВФ. Замість себе Степанов відправив двох заступників, хоча раніше анонсувалося, що з питання медреформи він проінформує депутатів особисто.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, влада Зеленського підвищить зарплати вдвічі з 1 вересня.

Як повідомляв Знай.uа міністр Степанов розповів про тотальне недотримання карантину в Україні.

Знай.uа писав, Степанов не зміг презентувати концепцію медреформи перед нардепами.