В Україні до Трудового кодексу вносять низку нововведень, які нанесуть працівникам удар нижче пояса. Подробиці вже відомі засобам масової інформації.

Навколо внесення змін у Кодекс законів про працю України (КЗпП) вже довший час точаться суперечки. Новий Трудовий кодекс, який наразі перебуває на стадії розробки, критикують експерти і суспільство.

Робота, фото pxhere
Робота, фото pxhere

Згідно з повідомленням першоджерела, в Україні вже внесли законопроект про внесення змін до Трудового кодексу. Зазначимо, що авторами нового законопроекту є урядова партія "Слуга народу".

Виходячи з наявної інформації, уряду України має намір надати роботодавцеві право на звільнення працівників за власним бажанням. До речі, в уряді мають намір впровадити дане нововведення в закон "Про працю" найближчим часом.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

“Згідно з пропозицією уряду, у статті 35-й законопроєкту роботодавцю дають право за власним бажанням звільняти співробітника. Зараз обов’язково потрібно вказувати підстави для такого рішення. Якби роботодавець просто так “попрощався” зі співробітником, той міг би піти в суд і виграти його”, – сказано в статті.

віддалена робота, фото Pxhere
віддалена робота, фото Pxhere

Причинами для звільнення, у свою чергу, "за ініціативою роботодавця" можуть бути обставини, прописані в трудовому договорі. В даний період часу законопроект ще не прийняли, він буде дійсний тоді, якщо за нього проголосує більшість депутатів.

Так, крім стандартних причин для звільнення може з'явитися і ряд нових причин. А саме: звільнення за бажанням роботодавця, а також повторне за 180 днів порушення трудового договору (без зазначення, якого саме пункту).

Перелік умов трудового договору, порушення яких є підставою для його припинення відповідно до цієї статті, визначається в трудовому договорі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україну накриє нова хвиля безробіття і закриття закладів, коли почнуться масові звільнення.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям подарували "податкові канікули", навіть церква позаздрить – названо терміни.

Також портал Знай.uа писав, що бізнесмен розніс Зеленського та Шмигаля за порожні заяви – "Думають, що все якось само собою вирішиться".