У МЗС запустили інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в'їзду до країн під час пандемії коронавірусу. Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Дані на мапі регулярно оновлюватимуть посольства України в різних країнах. З картою можна ознайомитись тут.

Карта має два розділи: правила транзитного проїзду та правила в'їзду за кордон для громадян України. На карті різними кольорами показано, чи є обмеження для українців на перетин кордонів.

Правила в'їзду за кордон для українців. Помаранчевий — в'їзд заборонений, жовтий — дозволений з посвідками, зелений — дозволений всім.

Користувачі можуть натиснути на карту і побачать пояснення обмежень чи дозволів для українців, а також останнє оновлення інформації.

"Запущена у тестовому режимі. Передбачається, що зараз багато людей будуть (заходити — ред.). Якщо будуть провисання, поставтеся з розумінням", — попередив міністр.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Кулеба також запевнив, що карту оновлюватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов'язані з пандемією.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Польща скасувала авіарейси з України, скільки ще заробітчанам доведеться сидіти вдома.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україні показали "антикризовий план" на прикладі Польщі.

Також портал Знай.uа писав, що заробітчанин розкрив правду про українців, ось чому нас не люблять у Польщі.