Український уряд найближчим часом планує почати виплати матеріальної допомоги сім'ям медиків, які померли через коронавірусну інфекцію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Президента України.

Швидка, скріншот: YouTube
Швидка, скріншот: YouTube

Міністр соцполітики Марина Лазебна заявила, що на здійсненні виплат наполягав президент України Володимир Зеленський. Тому переказ коштів почнеться наступного тижня. Зазначається, що страхові виплати переведуть сім'ям лікарів, загиблих через коронавірусну інфекцією COVID-19.

Також варто нагадати той факт, що цього тижня Кабмін затвердив суми виплат медикам, які постраждали внаслідок захворювання на коронавірус під час професійної діяльності. Так, медпрацівникам, які отримали через COVID-19 інвалідність, передбачено такі виплати:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

-I група інвалідності - 840 800 грн;

-ІІ група інвалідності - 735 700 грн;

-III групи інвалідності - 630 600 грн.

У той же час сім'ям загиблих медиків передбачено виплати 1,57 мільйона гривень. При цьому у разі смерті лікаря не під час роботи з пацієнтами, родичам передбачено виплати 210 тисяч гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ нагадало українцям головні правила, які можуть зберегти життя.

Як повідомляв Знай.uа міністр Степанов розповів про повальне недотримання карантину в Україні.

Знай.uа писав, у Вінниці можуть приховувати спалах ковіду: "швидка" заявляє про погрози і бездіяльність влади.