На додаток до провального голосування за Постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата Святослава Вакарчука, додався ще один гучний факт – заява голови політичної партії "Голос". В ході інтерв'ю на одному із українських телеканалів Кіри Рудик, яка також є Першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, повідомила про можливе впровадження "фінансових покращень" для народних депутатів. Про відверте порушення закону в одному із наведених способів модернізації розповів головний військовий прокурор України 2014 – 2019 рр, генерал-полковник юстиції запасу, кандидат юридичних наук Анатолій Матіос.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

"Або ви лукавите, або це фантазії незрілого популістичного політика"

Голова політичної партії "Голос" заявила про нині існуючу "велику проблему" нестачі нинішньої зарплати нардепів та кілька потенційних способів збільшення фінансових доходів парламентарів.

"Зарплата становить 35 тисяч гривень. Мені не вистачає, звичайно. Я прийшла в політику з подружкою і зараз я її "використовую". Додаткових виплат у депутатів немає і це велика проблема – ми розуміємо, що, напевно, після місцевих виборів нам потрібно буде щось придумувати. Буде ставати питання: або ініціювати питання підвищення зарплат, або спробувати допомогти тим людям, у яких є така необхідність, влаштуватися на викладацьку діяльність. Тобто нам необхідно буде зняти з них тоді певну роботу у фракції, аби вони могли заробляти собі на життя", – зазначила під час інтерв'ю Кіра Рудик.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Geplaatst door Анатолій Матіос op Zondag 21 juni 2020

Втім, бадьора промова Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, викликала низку обурень серед громадян.

Згідно проведеного анонімного голосування на телеграм-каналі MATIOS, 50 % опитаних обрали варіант "За що нам таке лихо".

Анатолій Матіос \\ фото з Facebook політика
Анатолій Матіос \\ фото з Facebook політика

"Це як, взагалі? Пані Кіро, Ви не знали, яка зарплатня у Раді? Ваші нардепи будуть десь підрацьовувати, поки за них закони для народу зроблять інші, а ваші потім просто прийдуть натиснути кнопку? Чи на кнопку теж за них натиснуть? Де таке є в світі? Не в Могилянці, Ring чи у Amazon ви ж такого навчились? Або ви лукавите, або це фантазії незрілого популістичного політика", – підкреслює головний військовий прокурор України 2014 – 2019 рр Анатолій Матіос.

Як відзначив генерал-полковник юстиції запасу, що озвучений варіант "підробітки" є докорінно неправильним.

"Зверніться до свого колеги Сергія Рахманіна – він вам пояснить, що можна суміщати з роботою нардепа, а що аж ніяк. Народні депутати мають право займатися лише викладацькою або науковою роботою у вільний від основної діяльності час, якою є саме робота в Парламенті. При цьому, ніхто їм не забороняє бути безоплатними членами громадських об'єднань мисливців, рибалок, поклонників Вальгаллу, Перуна чи Amazon. Якщо Кіра Рудик хоче, щоб її однопартійці полювали за грошима, то хай поспілкується з українцями в метро, на базарі, на біржі праці – вони дадуть їй "ґрунтовні" поради, як вижити на 35 тисяч грн", – наголошує генерал-полковник юстиції запасу, кандидат юридичних наук Анатолій Матіос.

Про те, як "виживають" парламентарі, судячи з елітного одягу, у якому вони відвідують пленарні засідання Верховної Ради, читайте вже у найближчому майбутньому на порталі Знай.ua.