Виявляється, аби отримати хороший урожай капусти не так вже й складно, якщо правильно доглядати за розсадою - адже саме з неї все і починається!

Відтак, аби отримати гарну врожайність, для початку в лунки потрібно засипати перегній і додати 1 столову ложку яєчної шкаралупи, 1 столову ложку золи, 1 чайну ложку суперфосфату, 1 чайну ложку порошку гірчиці. Це потрібно для того, щоб не завелися личинки, що шкодять корінню. Все добре перемішати і полити гарячою водою з марганцівкою. Коли охолонути лунки, висадити заздалегідь политу розсаду. Мульчувати перегноєм, поливати кожен день 3-4 дні поспіль, а потім – через 3-4 дні.

капуста, фото Getty Images
капуста, фото Getty Images

Якщо є загроза заморозків, заставити п'ятилітровими пляшками з-під води, обрізавши днище. Через 2 тижні полити азотним добривом: 1 столова ложка на 10 літрів води - 0,3 літра на рослину. Ще через 2 тижні полити суперфосфатом: 2 столові ложки замочити в гарячій воді на добу, періодично помішуючи, щоб суміш не загусла, після чого змішати з 10 літрами води і поливати по 1 літру на рослину.

Через кожні 2 тижні поливати коров'яком. Також 1 раз полити бором і молібденом, щоб була хороша зав'язь головок, а близько коренів посипати тютюновим пилом або золою. Від гусениць обприскати настоєм часникового лушпиння, розвісити помідорні пасинки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також можна обприскати розчином гірчиці: 2 столові ложки на 10 літрів води + 1 чайна ложка чорного або червоного пекучого перцю + 1 столова ложка рідкого мила. Якщо виконати усі ці поради, то капусти вродить просто чудово.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також "Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник.