Перший дзвінок на 1 вересня, святкова лінійка, звичні уроки та перерви, випускні та інші шкільні заходи залишаться в минулому. Новий навчальний рік буде дистанційним, його організовують за новими правилами, прописаними Кабінетом міністрів.

Нова програма містить пункти про організацію дистанційного навчання у навчальному році 2020-2021, а також про проведення ЗНО у форматі онлайн.

Виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла, що в школах постійно будуть впроваджуватися нові технології дистанційного навчання. В кінцевому підсумку Україна повністю перейде на новий формат навчання.

Любомира Мандзій, фото прес-служби МОН
Любомира Мандзій, фото прес-служби МОН

Рекомендації від відомства школи і коледжі отримають у найближчі дні. За ними адміністрація установ і викладачі зможуть приступати до планування структури майбутнього навчального року.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами Мандзій, тепер навчання школярів носитиме коригуючий характер і ґрунтуватиметься виключно на індивідуальному підході до кожної дитини. Навіть якщо до початку навчального року пандемію буде переможено, то освітня система все одно буде активно впроваджувати методи дистанційного навчання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що зовнішнє незалежне оцінювання стартує за планом – 25 червня.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського школярам офіційно дозволили забути про екзамени, закон підписано.

Також портал Знай.uа писав, що українцям повернуть гроші за пробне ЗНО через ПриватБанк – коли і як отримати компенсацію.