З настанням жарких днів і ослаблення карантину відкривається пляжний сезон. Пора вирушати на море або хоча б на міський пляж – пірнати й гуляти по теплому піску, аби відчути відсвіжний вітерець і захоплені погляди чоловіків. Останнє ви отримаєте тільки в одному випадку – якщо вибрали правильний купальник.

Всім іншим доведеться весь день ховати тіло, усвідомлюючи недосконалість власної фігури. Фактично, будь-яка жінка може добре виглядати в купальнику, якщо обрана правильна модель. А це означає, що зараз ви читаєте правильну статтю, тому що поради, дані нижче, призначені для всіх охочуючих бути в тренді та виглядати чудово. Отже, почнемо...

Які типи купальників бувають

Купальник у його класичному варіанті складається з простого бікіні й бюстгальтера або всього лише одного компонента, що покриває практично весь тулуб. Але як відкритий, так і закритий купальник мають багато відмінностей.

Як вибрати купальник
Як вибрати купальник / Фото з вільних джерел

Відкритий (роздільний) купальник

  • Бікіні – найвідвертіший варіант купальника, охоплює мінімальну площу тіла (в межах допустимого, звичайно). Комплект складається з маленьких трикутних трусиків і бюстгальтера на тонких бретелях. Бюстгальтери можуть бути з м'якими або товстими жорсткими чашками, з ремінцями або без них. Моделі push up стали особливо популярними сьогодні.
  • Бандо – це версія класичного відкритого купальника з лаконічними й чіткими лініями. Комплект виконаний у вигляді широкої гумки, щільно прикриває груди (особливо добре підходить на маленькі груди). Ця модель не вимагає ремінців, що дозволяє отримати красивий і рівний колір засмаги без білих смуг на плечах.
  • Танк – щільний купальник, що підтримує бюст. Комплект має форму короткого топа з широкими лямками. Ця модель підходить для жінок з тяжкими грудьми, оскільки купальник має жорсткі чашки з хорошою підтримкою.
  • Халтер – може виглядати як бікіні або танк, його особливість – бретелі зав'язуються/застібаються на шиї. Єдина відмінність від танка — в м'яких чашках на корсажі.

Плюси відкритого купальника:

  • Різноманітність стилів.
  • Можливість комбінувати верхню і нижню частину різних комплектів.
  • Максимально відкриті ділянки шкіри для рівномірної засмаги;
  • Сексуальна зовнішність.
  • Кожна частина купальника може бути замінена предметом гардеробу (спідниця, футболка, шорти й т.д.).

Мінуси:

  • Щоб носити такий купальник, вам потрібен тугий живіт. Або відсутність комплексів.

Закритий (суцільний, цільний) купальник

Як вибрати купальник
Як вибрати купальник / Фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Попри назву, не кожен суцільний купальник виглядає цнотливо і йде виключно на повну фігуру. Найвідвертіші моделі більше нагадують окремі комплекти, верхня і нижня частини яких пов'язані тільки з декоративними елементами. Є закриті купальники зі спідницями або ретро-варіанти, виконані у вигляді короткого плаття.

Ці моделі не поступаються за популярністю відкритим. Навпаки, це «глухі» купальники, які стали трендом цього літа й основою для колекцій провідних світових дизайнерів. На відміну від своїх відкритих сексуальних побратимів, закритий пляжний одяг може приховувати або виправляти недоліки фігури (обвислі груди, провисання живота, зайва вага, проблемна шкіра). Втім, худі дівчата в таких купальниках теж виглядають дуже ефектно.

Переваги закритих купальників:

  • Приховують недоліки фігури (живіт, боки, розтяжки), нічого не висить, все підтягнуто.
  • Красиво підкреслюють вигини жіночого тіла.
  • Надійно тримаються на тілі.
  • Великий вибір різних дизайнів.

Недоліки:

  • Більшість тіла залишається без засмаги.

Спортивний купальник

Ми вирішили виділити цей вид як окремий, оскільки такі купальники призначені переважно для плавання, водних видів спорту, серфінгу. Здебільшого вони мають закриту форму і стриманий вигляд, оскільки не призначені для пляжу і, відповідно, засмаги. Найпоширеніша модель спортивного купальника – мінімальний виріз на спині та шиї.

Відкрита версія більше схожа на танк: ліф з широкими лямками й шорти. У будь-якому разі спортивний комплект повинен бути зручним, має щільно прилягати до корпусу і бути виконаним зі зносостійкого матеріалу.

Як вибрати купальник
Як вибрати купальник / Фото з вільних джерел

Плюси спортивних моделей:

  • Міцність.
  • Приховує більшу частину недоліків.
  • Хороша підтримка, навіть для великих грудей.

Мінуси:

  • Не найбагатший вибір.
  • Засмагнути можуть тільки ноги й руки.

Вечірній купальник

Ці купальники являють собою особливий вид коктейльної сукні, а не купальник. Це нестандартне плаття призначене для пляжних вечірок або вечірок біля басейну. Роль цих моделей полягає у тому, щоб привернути увагу оточуючих до власника вишуканої моделі, завдяки мереживам, чудовому декору і красивим блискучим тканинам. Купання у вечірньому купальнику небажано, хоча воно виживе в чистій воді басейну.

Параметри у виборі купальника

Як вибрати купальник
Як вибрати купальник / Фото з вільних джерел

Щоб зробити правильний вибір, ви повинні заздалегідь знати деякі параметри, які слід враховувати при виборі з величезного розмаїття. Подивімось їх.

Тип тканини

Хороший матеріал купальника повинен володіти повітропроникністю, довго зберігати форму, не вигоряти на сонці й швидко сохнути.

Якісні купальні костюми виготовляються з тканин, які більш або менш відповідають наступним вимогам:

  • Лайкра – міцні й еластичні штучні волокна. У її складі має бути не менше 20% (інакше одяг не буде еластичним), але не більше 30% – в іншому разі повітря не зможе пройти через змішаний матеріал.
  • Тактель – це гібрид лайкри й трикотажу. Еластичний, м'який, дихаючий, швидко сохне і не горить на сонці.
  • Мікрофібра – тканина, яка володіє чудовими розтягувальними властивостями, приємна на дотик, еластична і не боїться хлору. Висихає за кілька хвилин.
  • Поліамід – має гарний блиск, добре розтягується, але не втрачає форму.
  • Нейлон – хоча і виготовляється хімічним методом, володіє високою повітропроникністю, не дає усадки та швидко сохне.

Яких тканин краще уникати:

  • Бавовна – не найкращий варіант для частого використання. З одного боку, він приємний на дотик і «дихаючий», але з іншого боку, він погано зберігає свою форму і висихає дуже повільно.
  • Поліестер – використовується для виробництва бюджетних купальників. Він непроникний для повітря, горить під впливом ультрафіолетових променів і повільно висихає. Такий купальник навряд чи можна буде використовувати протягом одного сезону, після чого він втратить свій привабливий зовнішній вигляд.

Виробники продовжують експериментувати з матеріалами для виробництва купальників. Деякі сучасні тканини здатні пропускати УФ-промені, що дозволяє засмагати через одяг. Інші відбивають шкідливе випромінювання краще, ніж будь-який сонцезахисний крем.

Розмір купальника

Купальник – це одяг, який не можна брати задовго до сезону, побоюючись, що ви отримаєте більший чи менший розмір в надії схуднути до літа. Цей одяг купується безпосередньо перед початком сезону і повинен повністю відповідати вашій фігурі.

Більшість виробників вказують розмір своєї продукції згідно з міжнародними стандартами – латинськими літерами. І, якщо ви купуєте в Інтернеті, перед покупкою вимагайте правильних мірок, щоб дізнатися, чи підійде вам відповідний одяг.

Параметри приблизно відповідають наступним значенням:

  • XS – розміри від 40 до 42 (з обхватом грудей 80-85 см, талією 55-62 і стегнами до 90 см);
  • S – 44 (приблизні параметри — 88-67-92 см);
  • М – 46-48 розмір (94-74-98 см);
  • L – 50 розмір (105-80-115 см).

Розмір грудей

Товсті чашки підходять для вибору сучасного купальника, але в деяких випадках допускаються невеликі відхилення – м'який бюстгальтер на зав'язках. Однак не варто відходити від свого справжнього розміру.

Чашки купальників позначені тими ж літерами, що й на спідній білизні: від A до F (для дуже великого бюста можна знайти розмір G). Погляньте на маркування на вашому найзручнішому бюстгальтері та купіть купальник з такою ж глибиною ліфа.

Вибір купальника за типом фігури

Як вибрати купальник
Як вибрати купальник / Фото з вільних джерел

  • Для жінок з пропорціями «пісочний годинник» підійде майже будь-яка модель купальника. Модель бікіні буде підкреслювати талію, незалежно від того, маленькі чи великі груди. Дівчатам з маленькою й середньою груддю краще вибирати бюстгальтер з вузькими бретелями або без них. Довгий торс візуально стане більш пропорційним і сексуальним, а якщо ви віддаєте перевагу закритому купальнику, це візуально подовжить стегна. Якщо у вас довгі ноги, візьміть модель з округлим вирізом.
  • Повним дівчатам (читати – шикарним дамам) з «яблучною» фігурою краще вибрати модель з великими бічними розрізами – вони відвернуть увагу на ноги й візуально витягнуть широкий торс.
  • Грушеподібна фігура, що має широкі стегна, повинна підкреслювати верхню частину за допомогою більш тонких ремінців і прикрас бюстгальтера. Також можна купити купальник контрастних кольорів – зі світлим корсетом і темним низом.
  • Візуальне збільшення стегон фігури «перевернутий трикутник» (фігура з широкими плечима) допоможе створити спідниця або шорти з принтом.
  • Дами з «прямокутною» фігурою не мають виразної талії. Відвернути увагу від цього допоможе сітчастий варіант з різними прикрасами.

Круглий живіт

Якщо ви одна з жінок зі злегка округлим або в'ялим животом, то вам підійдуть: купальник з двох частин, низ з високою талією; або цілісний купальний костюм. Ви можете шукати модель, яка має оборку в цій області вашого тіла. Таким чином, живіт буде дуже делікатно замаскований.

Спортивна фігура

Якщо у вас спортивне тіло без витончених вигинів, робіть ставки на моделі яскравих кольорів або з привабливим принтом. Жінки з такою статурою належати до фігури типу «банан». Це не повинно вас лякати. Майте на увазі, що в інтернеті та на ринку є безліч купальників з чудовими принтами, які візуально збільшують обсяг деяких частин тіла. Тож виберіть ті, які вам потрібні, і ви будете виглядати просто ідеально!

Маленький бюст

Якщо у вас маленькі груди, і ви хочете зробити акцент на них, виберіть верхню частину купальника з двох частин: з завитками, прикрасами, трикутними чашками або бюстгальтером з невеликою підкладкою всередині. Однак не перестарайтеся!

Великий бюст

Ви можете відвернути увагу від бюста, підкресливши нижню частину тіла. Ставка на модель з двох частин купальника, в якій однотонний верх, бажано темного кольору, а низ цікавого візерунка, яскравого кольору або привабливого крою. Цільні купальники з асиметричним вирізом і жорсткі чашки також підійдуть жінкам з більш розкішним бюстом. Спробуйте вирішити, що змусить вас почувати себе комфортніше!

Соковиті стегна

Жінки з більш соковитими сідницями та неширокими плечима потрапляють у так звану «грушеву» фігуру. Ніколи не розглядайте купальник з боксерами або шортами! Виберіть модель з двох частин з упором на верх. Таким чином, ви зосередитеся на грудях, і ваші недоліки внизу не будуть вас турбувати.

90-60-90

У вас ідеальні пропорції: ваша груди та стегна пропорційні, а ваша талія дуже тонка, тому ви відноситеся до так званої фігури «пісочний годинник». Ви можете поекспериментувати з різними моделями й кольорами. Спробуйте купальник з зав'язками, смужками, асиметричними узорами, різними візерунками та кольорами. Будьте сміливіше і вибирайте найбільш підхожий і модний купальник для сезону!

Як зробити правильний вибір

Як вибрати купальник
Як вибрати купальник / Фото з вільних джерел

Так який все ж таки купальник вибрати? Перш за все, добре подумайте, для чого вам потрібен купальник: для плавання, для відпочинку на березі моря, для серфінгу/катання на водних лижах або водних видів спорту?! Це дуже важливо уточнити, чи хочете ви, щоб він дійсно служив вам за призначенням, і відчувати себе з ним комфортно. Наприклад, спортивні купальники такі, що з ними не можна засмагнути, майже не мають відкритих частин тіла, щоб ви могли спокійно займатися спортом. Вони зроблені з міцних матеріалів. Саме тому важливо підібрати купальник, який підходить саме для ваших потреб!

Друге головне – вибрати правильний розмір. Майте на увазі, що купальники розтягуються при намоканні. Не беріть більший чи менший розмір. Ми радимо вибрати той, що містить близько 20% лайкри у своєму складі, щоб ви відчували себе в ньому дійсно комфортно. Хороші тканини для купальників – це «дихаючі» тканини, які довго зберігають свою форму, швидко сохнуть і не вицвітають.

Наступним важливим правилом є розгляд форми вашого тіла. Ви повинні дуже добре розуміти, яку саме частину хочете підкреслити, а яку — приховати. Жінці з повною фігурою бажано приховати зону талії, володарці маленькі груди – візуально збільшити бюст, дівчині з широкими плечима – навпаки, зробити фокус на стегнах і т.д. Ніхто з нас не ідеальний! У кожного є свої недоліки, але це не означає, що нам потрібно хвилюватися і відчувати себе ніяково, коли перебуваємо на пляжі.

Ми сподіваємося, що допомогли вам цим матеріалом. Прийміть свій тип статури, чи то великі стегна, великий бюст або невиразна талія. Вам не потрібно приміряти купу різноманітних моделей, щоб знайти ідеальний варіант. Замість цього виберіть стиль, який підходить вам і вашому тілу. Це зробить вас впевненими у собі!