Як відомо, дитячі оздоровчі табори, згідно з рішенням Кабінету міністрів, будуть закриті до 31 липня через епідемію коронавірусу в Україні.

При цьому не факт, що вони запрацюють у липні. Це означає, що сотні дітей пільгових категорій можуть влітку залишитись без звичного відпочинку і оздоровлення.

Перший заступник міського голови Мелітополя Ірина Рудакова повідомила, що в місті вже прийнято програму про виділення бюджетних коштів на закупівлю путівок для дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей та інших пільгових категорій. Але скористатися нею поки що немає можливості.

Літній табір, скріншот: YouTube
Літній табір, скріншот: YouTube

"У нас вже було проведено тендер по закупівлі путівок на оздоровлення дітей. Але на сьогодні до завершення карантину є заборона на роботу таких установ. Є сьогодні ініціатива керівників оздоровчих центрів про відкриття таборів. Але тільки після рішення на державному рівні про скасування карантинного обмеження, ми зможемо скористатися коштами затвердженої раніше програми і оздоровити дітей", - пояснила Рудакова.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За її словами, в даній ситуації батькам доведеться самостійно дбати про оздоровлення та відпочинок своїх чад у найближчий місяць.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Тернопільщині поки не працюватимуть літні оздоровчі табори для дітей і підлітків.

Як повідомляв портал Знай.uа, дитячі оздоровчі табори в Україні відкриються не раніше 1 липня.

Також портал Знай.uа писав, чим небезпечний дитячий табір під час карантину, варто боятися не тільки Covid-19.