На дорогах України незабаром з'являться 40 стаціонарних вагових комплексів для забезпечення захисту доріг від руйнування, які працюватимуть цілодобово.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Наша мета – здійснювати цей контроль цілодобово. П'ять комплексів габаритно-вагового контролю вже працюють на дорогах навколо Києва в цілодобовому режимі. Аналогічна робота ведеться в Одесі, Умані, Миколаєві та інших містах. Найближчим часом 40 стаціонарних комплексів працюватимуть на дорогах України", - зазначив Криклій.

Міністр уточнив, що за роботою комплексів стежитимуть інспектори Укртрансбезпеки спільно з Нацполіцією та СБУ.

Владислав Криклій, скріншот: YouTube
Владислав Криклій, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За його словами, до кінця 2020 року планується запустити по всій Україні 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("Зважування в русі"). На їх базі також збираються запустити автоматичну систему штрафів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, як викрив недобросовісних далекобійників, які обговорювали в соцмережі, якими трасами їхати з перевантаженими фурами.

Як повідомляв портал Знай.uа, тернополяни присоромили слуг народу лопатами і полагодили "горбату" дорогу – ні єдиної ями.

Також портал Знай.uа писав, поки Зеленський розповідав про нові мости – у воду впала переправа траси національного значення.