В Житомирській області сталася дуже тривожна ситуація, потужна блискавка вдарила в приватний будинок і спровокувала пожежу. У цей момент в будинку перебувала мати та її дев'ять дітей. На щастя, обійшлося без жертв, зараз велику сім'ю поселили у себе односельці.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

блискавка, скріншот з відео
блискавка, скріншот з відео

За словами експертів, якби біля дерев'яного будинку був громовідвід, біди вдалося б уникнути. Як розповіли очевидці, блискавка потрапила на дах і будинок відразу ж загорівся.

Світлана Кильницька, в якої дев'ятеро дітей, у момент НП знаходилася в будинку і трималася за дверну ручку. В одну секунду вдарила блискавка, і струм пройшов через все тіло жінки. Вона дивом залишилася жива, завдяки гумовим тапочкам, які на ній були.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пожежники, скріншот: YouTube
Пожежники, скріншот: YouTube

"Мене врятували тільки тапочки. Вона мене пронизала, у мене до цих пір пальці болять. Чесно, я ще не вірю, що таке сталося", - розповіла постраждала.

За словами Світлани, дим повалив у кімнати, вона взяла документи і встигла вивести з житла всіх дітей.

"Я встигла тільки схопити документи і дітей повитягувати. Почала кричати: "Діти, виходимо з будинку, ми, напевно, горимо", - поділилася Світлана.

Односельці намагалися самотужки загасити вогонь, але їм це не вдавалося. Пожежникам, які прибули на місце, на ліквідацію пожежі знадобилося три години. Також відомо, що це за місяць вже другий випадок попадання блискавки в будинок в даному селищі. Пожежники настійно рекомендують встановлювати біля житла громовідводи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вагітна українка підняла в небо авіацію.

Як повідомляв Знай.иа на ринок затоплений Чернівців заплив справжній монстр, але досвідчений рибак не розгубився.

Знай.иа писав, пекельне повінь сровняло з землею підлогу Прикарпаття — будинки розгромлені, дороги розмиті.