Правоохоронні органи провели ряд обшуків у справі крадіжки персональних даних мешканців України. У загальній складності обшуки були проведені в 36 будинках і офісах. Підозри пред'явили 8 громадянам, 1 із них затриманий. Результати обшуку були приголомшливими. Представники Національної поліції заявили, що вдалося виявити близько 30 баз даних, в яких була персональна інформація мільйонів українців.

заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Гончаренко заявив, що 45 днів була проведена величезна робота. У спецоперації взяли участь більше 400 співробітників Національної поліції. Гончаренко зазначив, що в базах була виявлена інформація про фізичних та юридичних осіб. Бази даних належали банкам, поштовим операторам, компаніям, які надають послуги зв'язку.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція


Причиною для порушення справи та початку розслідування послужила поява бота, “сливавшего” дані в месенджері Telegram. З допомогою автоматичної системи українці могли зробити запит про будь-якій фізичній та юридичній особі, і отримати інформацію. Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров заявив, що через Telegram “зливають” бази даних “Приватбанк” (до націоналізації), а також соціальних мереж VK і LinkedIn.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше В Запоріжжі викладачка попалася на ганебному вчинку - дві мінімалки в заліковку

Як повідомляє портал «Знай.ua» Хабар за Burisma, корупція на реверсі газу, лобізм Коболєва - Деркач видав новий компромат на Порошенка

Також «Знай.ua» писав, що Український депутат вперше засуджений до в'язниці новим "судом Зеленського"