Літаки поки що не літають, а поїзди почали запускати з обмеженнями. Але це не привід провести вихідні вдома перед телевізором. Під Києвом є цікаві місця, які подарують вам незабутні емоції лише за день прогулянки.

Дендропарк "Олександрія", Біла Церква

Дендропарк "Олександрія", фото alexandria-park
Дендропарк "Олександрія", фото alexandria-park

Парк в Білій Церкві закладений наприкінці 18-го століття і є найбільшим в Україні. Його площа близько 400 гектарів. Парк було створено понад 200 років тому родиною землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького.

Гуляти парком можна самостійно або з екскурсоводом. Все про ціни та послуги можна дізнатися, перейшовши за цим посиланням.

Садиба Хоєцьких, Томашівка

Садиба Хоєцьких, фото Степана Смишляєва
Садиба Хоєцьких, фото Степана Смишляєва

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У 60 кілометрах від столиці розташована будівля початку 20 століття в стилі модерн – маєток Хоєцьких. Дітище архітектора Валеріана Куликівського відразу охрестили "Малим Ермітажем".

Зараз там розташовується Різоположенський чоловічий монастир. Ходити можна вільно. Також на території є дитячий майданчик з гойдалками, страуси, фазани, павичі і навіть альпаки.

Церква на воді, Ржищів

В 80 кілометрах від Києва по Обухівській трасі є унікальне місце – Церква на воді в Ржищеві.

Після розливу Канівського водосховища село Гусинці опинилося під водою, але церква залишилася незайманою. Потім місцева громада взялася за її відновлення.

Враховуючи, що церква знаходиться на одному з островів, дістатися туди можна тільки на катері. Така послуга може коштувати від 50 до 250 гривень з людини.

Мальовниче Дніпро, Витачів

село Витачів, фото Романа Романюка
село Витачів, фото Романа Романюка

Неподалік від Ржищева знаходиться одне з найдавніших поселень в Україні – село Витачів. Мальовничі види на річку Дніпро, які відкриються перед очима, ви запам'ятаєте надовго. Спостерігати за цією красою потрібно з однієї з найвищих точок Київщини – гори Краснухи.

В селі варто також заглянути в Витачівську каплицю, споруджену в 1991 році за проектом Тараса Шевченка.

Аеродром і етносело, Бузова

село Бузова, фото chayka.aero
село Бузова, фото chayka.aero

Любителям неба сподобається ґрунтовий аеродром у Бузовій в 20 кілометрах від Києва по Житомирській трасі. У теплу пору року тут літають на планерах. За цим видовищем можна просто поспостерігати, так і політати на планері або одномоторному літаку в якості пасажира.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які країни вже готові приймати громадян України в якості туристів без додаткових обмежень.

Як повідомляв портал Знай.uа, лоукостер WizzAir відновив роботу своєї бази в аеропорту "Київ" – напрями та умови польотів.

Також портал Знай.uа писав, як літати за кордон у період пандемії, щоб не нарватися на депортацію.