Тисячі голодних мавп захопили таїландське місто Лопбурі і влаштовують масові бійки через їжу. А виною став смертельний коронавірус, який "розігнав" усіх туристів, що й підгодовували тварин.

Джерело: іноземне видання Daily Mail.

Як відзначається, до пандемії коронавірусу місто щодня відвідували сотні туристів, які підгодовували мавп. У березні потік приїжджих вичерпався, і тепер тваринам нічого їсти.

"Без туристів вони стали агресивнішими і б'ються з людьми за їжу, щоб вижити. Вони залазять у будинки і змушують мешканців рятуватися втечею", - каже тамтешній ветеринар.

Скріншот з відео

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зокрема, у місті з населенням 70 тисяч чоловік живуть близько шести тисяч мавп, які діляться на дві ворогуючі зграї. Одна з них проживає в храмі, інша жила в самому місті. Коли настали голодні часи, храмові мавпи почали здійснювати вилазки в Лопбурі і битися з міськими.

Щоб втихомирити приматів, місцеві жителі стали давати мавпам солодощі та їжу. Це призвело до того, що тварини стали швидше розмножуватися і частіше атакувати людей - вони чіпляються до перехожих, крадуть їжу з автомобілів, б'ються і забираються в магазин. Влада міста почали вилов і стерилізацію мавп.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Біологічна зброя проти США? Вчений спробував схрестити мавпу з радянською жінкою

Як повідомляє портал "Знай.uа" Під Запоріжжям оселилися крихітні мавпи - шумлять як діти і наминають черешні, кадри милоти

Також Знай.uа" писав, що Доглядач зоопарку станцював у вольєрі з жирафами і став зіркою інтернету