У 13 областях України через перевищення ряду критеріїв щодо розповсюдження коронавірусу може відбутися посилення карантину, що призведе до закриття садочків та скасування громадського транспорту.

Про таке сказав міністра охорони здоров'я Максима Степанова під час брифінгу, який стосувався коронавірусної ситуації в країні.

"В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях – збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях, які виділені під COVID-19. Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, перебільшені по 13 областях нашої країни – це і західні області, і місто Київ.

Максим Степанов, фото: moz.gov.ua
Максим Степанов, фото: moz.gov.ua

Тому буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей на регіональні комісії ТЕБ та НС, які будуть приймати рішення щодо посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За його словами, посилення карантинних заходів може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних закладів, а також дошкільних і "решти закладів, які є в країні".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що влада Києва не виключає повернення до суворих обмежень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Денис Шмигаль заявив, що Кабмін має намір збільшити штрафи за відсутність масок в громадських місцях.

Також "Знай.ua" писав, що в Рівному медики записали відеозвернення до українців через прискорений темп розповсюдження коронавірусу.