Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України вважає образливими слова глави держави Володимира Зеленського на адресу далекобійників. Український лідер назвав роботяг "засранцями". Про це президент АсМАП Леонід Костюченко повідомив Українським новинам.

"Звичайно, неприємно чути образливі слова на адресу людей, які у важкий для економіки країни час роблять все можливе для забезпечення господарського комплексу і населення всіма необхідними товарами. В умовах пандемії водії проявили героїзм, не побоюся цього слова! У зовнішньоекономічній діяльності, автомобілі – мабуть, єдиний вид транспорту, який на той час об'єднував нашу державу з зарубіжними країнами, доставляючи експортно-імпортні вантажі. Але майже 1,5 млн водіїв комерційного вантажного транспорту отримали "подяку" від Президента…", - сказав він.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Також за словами Костюченка, члени АсМАП не сприймають на свій рахунок слова Зеленського, оскільки більшість транспортних компаній в обов'язковому порядку проходять зважування.

До того ж, він зазначив, що на даний момент українська влада декларує посилення різних видів контролю, що мало впливає на поліпшення якості роботи водіїв. Більше того, це призводить до відтоку професійних водіїв з України до країн Європи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

"Тому, до чинної влади виникає багато питань: чому не оформляються результати, як це передбачено нормативними актами, і водіям не видаються відповідні довідки, які б зробили неможливими повторні зважування; чому, приміром, в Угорщині ваги показують норму, а при в'їзді до України – на тонну більше; …чому нинішня влада не поспішає законодавчо регулювати питання про несення відповідальності відправника за результати перевантаження?.. І список питань можна продовжувати", - сказав Костюченко.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Володимир Зеленський поспілкувався з жителями села Ланчин, яке повністю затопило.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після обіцянки Володимира Зеленського підконтрольна Ігорю Коломойському "Центренерго" виплатило 0,5% боргу шахтарям.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський взяв участь у відкритті футбольного поля "Дніпро".