Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова відзвітувала про перші 100 днів роботи на посаді. Окремо вона висвітлила питання "посадок" - кримінальних вироків за резонансними справами та справами щодо корупції, яких від неї особливо очікує громадськість.

Про це вона розповіла у відеозверненні, розміщеному на каналі Офісу генерального прокурора на сайті YouTube.

Ірина Венедиктова, скрін з відео
Ірина Венедиктова, скрін з відео

"Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно,"посадок". І вони є! Так, за ґратами не топкорупціонери й не політики першого ешелону – все ще попереду.

За весну, яка стала символічною часом покарань, 4 400 осіб визнано винними й засуджено до обмеження або позбавлення волі. Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні злочини, які заподіяли шкоду в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій", - стверджує Венедіктова.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Таким чином, представниця закону визнала, що очікуваних ув'язнених народ не отримав, але обнадіяла можливими майбутніми вироками.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Венедиктова розповіла, як будуть судити Порошенка — "Завтра..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Нова генпрокурорка Венедиктова звільнила Трепака, який вів справу Каті Гандзюк.

Також Знай.ua писав, що Венедиктовій загрожує їсти ″подушку″ - генпрокурорці не вистарчає 38 тисяч зарплати.