Українці у 2020 році стали менше споживати хліба. Причинами такої ситуації може бути як скорочення виробництва, так і скорочення попиту на хліб серед споживачів. За 5 місяців поточного року в Україні було вироблено 314,5 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів, що на 13,8% менше, ніж за 5 місяців минулого року.

Про це пише agronews.ua. Зазначається, що виробництво хліба та хлібобулочних виробів в Україні в січні-травні поточного року зменшилося в обсягах у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Причинами цього може бути як скорочення виробництва, так і скорочення попиту на хліб серед споживачів.

Хліб, скріншот: YouTube
Хліб, скріншот: YouTube

"За даними Державної служби статистики України, пшеничного хліба за п’ять місяців було вироблено 127,1 тис. тонн, що на 14,5% менше, ніж роком раніше. При цьому в травні було вироблено 61,7 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання, що на 15,6% менше, ніж у травні минулого року.”, – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на кінець травня запаси продукції на складах підприємств-виробників досягали 377,3 тонни. Обсяг виробництва борошна в січні-травні скоротився на 11,2% – до 609,2 тис. тонн. Запаси борошна на українських складах на кінець травня досягали 44,8 тис. тонн.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Хліб, скріншот: YouTube
Хліб, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", РНБО попередила про можливе онлайн-навчання з 1 вересня

Також "Знай.ua" писав, декретна відпустка для татуся в Україні - головні деталі закону від "слуг народу" Зеленського