В Україні готуються до того, щоб перевести усі державні освітні установи частково на дистанційний формат навчання. Зокрема, народний депутат від партії "Слуга народу", член парламентського комітету з питань освіти Юлія Гришина повідомила, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня не будуть у зв'язку з карантином переходити на 100% дистанційну освіту. Про це вона повідомила в ефірі каналу "Україна 24".

Юлія Гришина зазначила, що влада у своєму рішенні про перехід на дистанційне навчання буде орієнтуватися на епідеміологічну ситуацію в країні. За її словами, перехід на 100% дистанційну освіту не є нормальною ситуацією.

Юлія Гришина, скріншот: "Україна 24"
Юлія Гришина, скріншот: "Україна 24"

"Я хочу всіх заспокоїти і сказати про те, що, звичайно, ми не говоримо про те, що переходимо на дистанційну освіту. Ми будемо говорити про те, що готуємося до змішаної форми навчання. Кількість дистанційних онлайн-частин в освіті буде залежати від епідемічної ситуації в країні, яку ми будемо спостерігати ближче до 1 вересня. Всі приймають однозначну позицію, що дистанційне навчання не може проходити тільки в дистанційній формі.", - сказала Гришина. Юлія Гришина

Слід нагадати, карантин в Україні призвів до закриття шкіл, дитячих садів, вишів та інших освітніх установ з 12 березня. З початку червня дозволено роботу дитячих садків та інших установ за умови того, що в приміщенні все ще не може перебувати понад 10 осіб. При цьому з початку літа динаміка захворюваності на коронавірус тільки зростає.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Юлія Гришина, скріншот: "Україна 24"
Юлія Гришина, скріншот: "Україна 24"

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше очільниця МОН Любомира Мандзій сказала, чи підуть діти в школу 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", РНБО попередила про можливе онлайн-навчання з 1 вересня

Також "Знай.ua" писав, декретна відпустка для татуся в Україні - головні деталі закону від "слуг народу" Зеленського