Станом на сьогодні показник захворювання коронавірусом в Україні становить 57 випадків на 100 тисяч населення. А це означає, що на в'їзд українцям в Європейський Союз буде обмеження.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Як він зазначив, у "зелену зону" входять країни, в яких цей показник становить 16 і менше випадків на 100 тисяч населення. Втім, в нашій країні рівень захворюваності значно вище.

Максим Степанов, скріншот YouTube
Максим Степанов, скріншот YouTube

"Хочу нагадати, що ще два тижні тому цей показник був на рівні 37. Тобто такий шалений ріст, який стався протягом останніх двох тижнів", - заявив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, міністр назвав про категорії громадян, для кого в Україні в'їзд залишається відкритим:

▪️ дипломати
▪️ сезонні робітники з України
▪️ люди, які виїжджають на навчання
▪️ люди, що шукають притулку в європейських країнах

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що влада Києва не виключає повернення до суворих обмежень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Денис Шмигаль заявив, що Кабмін має намір збільшити штрафи за відсутність масок в громадських місцях.

Також "Знай.ua" писав, що в Рівному медики записали відеозвернення до українців через прискорений темп розповсюдження коронавірусу.