З 1 липня Нацбанк починає приймати звернення українців про роботу небанківських фінансових установ. Про це повідомляється на сайті регулятора

Наголошується, що НБУ з 1 липня стає регулятором небанківських фінансових установ.

"Ми починаємо приймати та опрацьовувати звернення громадян про роботу фінансових, страхових, лізингових, факторингових компаній, ломбардів та кредитних спілок", – йдеться в повідомленні.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Зокрема, через стрімке поширення коронавірусу безпечніше і зручніше звертатися до НБУ дистанційно - електронкою або на гарячу лінію.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У зверненні потрібно вказати прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання та електронну пошту. Необхідно розповісти суть порушеного питання", – підкреслив Нацбанк.

Зазначається, що НБУ не розглядає анонімні звернення без імені автора та вказівки місця його проживання.

Черга до банку, скріншот: YouTube
Черга до банку, скріншот: YouTube

У випадку недостатньої інформації, НБУ повертає звернення і просить уточнити дані. Також не розглядається повторне звернення з того ж питання, якщо перше звернення не було вирішено.

Зазначається, що відповідь на стандартне звернення надається протягом 30 днів, без додаткового вивчення і перевірки - 15 днів, в складних випадках - до 45 днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям підвищать прожитковий мінімум – що буде з пенсіями та зарплатами з 1 липня.

Знай.uа писав, українцям восени підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.