Майже четверта частина українців отримує доходи нижче фактичного прожиткового мінімуму - 23,1%. У 2019 році доходи нижче законодавчо встановленого прожиткового мінімуму отримували 0,4 млн (1,1%) громадян України. Розмір мінімуму становив 1902,1 гривень в місяць.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

Українці, фото Офіс Президента
Українці, фото Офіс Президента

За даними статистичного відомства, доходи нижче фактичного прожиткового мінімуму отримували 8,9 млн (23,1%) громадян України. Розмір мінімуму становив 3660,9 гривень в місяць.

Рівень зубожіння українців в останні роки суттєво зменшився. У 2018 році доходи нижче прожиткового мінімуму отримували 10,6 млн (27,6%).

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За даними Держстату, в 2019 році доходи 20% найбільш забезпечених українців перевищували доходи 20% найменш забезпечених у 3,5 рази.

Українці, фото сайт Президента
Українці, фото сайт Президента

Раніше повідомлялось, що вперше за останні шість років почали опускатися зарплати українців. І за даними НБУ, у середньому заробітні плати впали навесні 2020 року на 0,5%. Проте експерти прогнозують подальше зниження доходів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям підвищать прожитковий мінімум – що буде з пенсіями та зарплатами з 1 липня.

Знай.uа писав, українцям восени підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.