Відомий український педіатр Євген Комаровський заявив, що корисність чорниці — це скоріше з розряду психотерапії для тривожних пацієнтів, аніж панацея від поганого зору.

Про це він написав у рубриці "питання-відповідь" на своїй сторінці у Іnstagram.

Українці зараз масово ласують літніми сезонними ягодами і фруктами. Особливо хвалять чорницю — мовляв, у ній так багато всього корисного, а для зору вона взагалі панацея. Є і таблетки чорниці в аптеках. Чи дійсно вона така корисна? Тому що ціна кусається, не хочеться просто так витрачати гроші.⁣

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

"Особлива корисність чорниці — це скоріше з розряду психотерапії для тривожних пацієнтів. Змінити на краще зір з допомогою чорниці практично неможливо. У переважній більшості випадків препарати, що містять чорницю, це не ліки, а біологічно активні добавки, які теоретично мають позитивний вплив на зір.⁣ Тим не менш гарний настрій, міцний сон, любов, якісна їжа, — все це теж впливає на зір позитивний вплив. Якщо любов плюс чорниця, то тоді життя взагалі прекрасне⁣", - наголосив Комаровський.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Комаровський, кадр з відео
Комаровський, кадр з відео

За його словами, шкоди від ягід чорниці не буде. Їжте на здоров'я, якщо вам смачно!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив, як правильно вирішити проблеми старших дітей у сім'ї.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський поділився з українцями цінними порадами, як мінімізувати ризик хвороб серця та інсульту.

Також Знай. ua писав, що Комаровський застеріг українців від цієї зеленої отрути.