Українські герої, які тримають оборону Станиці Луганської, взялися за перевиховання бойовиків. Військові вирішили навчити бойовиків української мови та пісень. Так, в декількох сотнях метрів від ворожих укріплень встановили музичну апаратуру і щовечора включають бойовикам україномовні пісні.

Про жорсткі провокації путінських бойовиків і гідних відповідях бійців ЗСУ розповіла журналістка одного з українських телеканалів Вікторія Ковальова.

"На відстані до кілометра побачили пересування 2 супротивників. Вийшли просто, подивилися. Подивилися в теплик і пішли назад", - говорить український боєць Роман.

Режим тиші бойовики тут майже виконують. Замість цього - намагаються спровокувати українських бійців на його порушення. Наприклад, світять лазером або ліхтарями.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"В момент чергування було помічений ліхтарик. Промінь світла направленої дії. Як лазерна указка, знаєте, така. Щоб ми відкрили вогневі точки, записати їх і придушити в майбутньому", - говорить Олексій, військовослужбовець ЗСУ.

Український боєць з колонкою, скріншот: 5 канал
Український боєць з колонкою, скріншот: 5 канал

І на провокації бійці - не реагують. На цій ділянці фронту армійці не відкривають вогню навіть у відповідь, тому що жоднох загрози життю ворожі провокації не наносять. Проте ведуть уроки по патріотичному вихованню окупантів.

"Вранці і ввечері ми включаємо їм патріотичні пісні, гімн України. Вони вивчають українську мову. Оскільки зараз режим тиші, ми так намагаємося їх перевиховувати", - говорить український військовий Дмитро.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Тернополі попрощалися із загиблим на Донбасі героєм — патріот, сім'янин і гроза бойовиків Путіна.

Як повідомляв Знай.uа в жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ повідомила про втрати ворога.

Знай.uа писав, на голови мирних жителів знову полетіли ворожі кулі — воїни ЗСУ рішуче дали відсіч, звіт ООС.