За прогнозами синоптиків у липні 2020 року середня місячна температура в Україні очікується в межах 20-25 градусів тепла, що на 1-2 градусів вище середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 36-95 мм, в Карпатському регіоні 104-165 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Укргідрометцентру.

Спека, фото Pxhere
Спека, фото Pxhere

В Укргідрометцентрі заявили, що "липень — найтепліший місяць року з періодами нестійкої погоди з грозами, шквалами і зливами та спекотними посушливими періодами".

Спека в Україні, скріншот: YouTube
Спека в Україні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

За даними спостережень, середня місячна температура повітря становить 17-22 градусів тепла, на півдні до 24 градусів тепла, в гірських районах 11-16 градусів тепла.

Абсолютний максимум температури повітря становить 31-39,7 градусів тепла, в Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях місцями 40-41 градусів тепла, в гірських районах 24-30 градусів тепла, абсолютний мінімум - 2-11 градусів тепла, в Карпатах 0-1 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів становить 29-102 мм, в Карпатах, на Прикарпатті, Тернопільській і Хмельницькій областях 103-184 мм.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, погода виманить киян на пляжі й у парки – ідеальний час для прогулянок.

Як повідомляв Знай.uа холодне "серце" літа - погода в Україні на 1 липня розчарує українців.

Знай.uа писав, липень підсмажить харків'ян - до +40 в тіні, ховайте голови.