Не кожен знає, що популярні "еко" і "легкі" продукти насправді жодної користі при схудненні не дають і навіть можуть зашкодити. Далеко не завжди те, що продається в розділі "фітнес", має хоч якесь відношення до правильного харчування.

Якщо випити на ніч знежирений кефір і закусити фітнес-батончиком — можна побачити на вагах несподівану прибавку, пише видання "NGS".

Знежирені кисломолочні продукти, скріншот: YouTube
Знежирені кисломолочні продукти, скріншот: YouTube

Продукти-хамелеони:

1. Знежирені кисломолочні продукти. Такі продукти знежирюють на виробництві, і їх вага від цього зменшується. Але щоб виробник міг продавати і не працював собі в збиток, щось в цей продукт обов'язково додадуть, щоб збереглися його вага і органолептичні властивості. Крім того, такі продукти менш ситні і людина випиває більше знежиреного кефіру, наприклад, ніж звичайного.

2. Готові йогурти з добавками. Щоб кисломолочні продукти краще продавалися, у них додають різні смакові добавки. Це перетворює дієтичний продукт в десерт, оскільки людина насправді споживає велику кількість цукру.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

3. Сирки. Їх часто батьки купують дітям, тому що сир — це корисно. Проте, крім сиру, вершкового масла і цукру в складі таких сирків є трансжири, фосфати і консерванти. Щодо трансжирів — то у здоровому харчуванні їх не має бути зовсім. Вони викликають серцево-судинні захворювання, зокрема атеросклероз. У складі таких сирків зустрічається і пальмова олія.

4. Сир легкий. Рекомендується вибирати сир, в складі якого немає барвників і стабілізаторів. Нешкідливий варіант має у своєму складі тільки молоко, сіль, закваску і фермент.

5. Пластівці для сніданку. У їхньому складі не повинен міститися рафінований цукор і патока, що теж є цукром.

6. Каші швидкого приготування. Розчинні каші-хвилинки або мюслі є продуктом з вищим глікемічним індексом і меншою кількістю клітковини. Він не буде так насичувати, як звичайні крупи, і у людини, яка поснідала такою кашею, підвищується ризик того, що вона переїдатиме протягом дня. Крупи ж потрібно вживати як джерело складних вуглеводів.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube
Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube

7. Рослинна олія без холестерину. Коли на рослинній олії пишуть, що вона не містить холестерин, — це апріорі так і є. Тому такий напис не більше ніж маркетинговий хід. Олія і так не містить тваринного жиру, з позначкою або без.

8. Мед. Мед такий же калорійний, як і цукор. Тому заміна цукру на мед ніяк не вплине на ситуацію зі зниженням ваги.

9. Вівсяне печиво. Корисне вівсяне печиво повинно складатися з цілісних вівсяних пластівців. Однак, зазвичай воно містить пшеничне борошно, а потім рослинну рафіновану або пальмову олію. Від такого продукту користі не буде жодної.

10. Арахісова паста. Її також часто використовують, як корисну заміну звичайним солодощам. Вона дійсно менш шкідлива, якщо вибрати товар з хорошим складом без гідрогенізованих рослинних олій. У корисному продукті повинні бути тільки арахіс смажений, шматочки арахісу і морська сіль.

11. Кокосове молоко. Воно дійсно корисне, але тут теж важливий склад конкретного продукту. У складі не повинно бути цукру і загусників. Кокосове молоко має містити тільки м'якуш кокоса і воду.

12. Фітнес батончики та екошоколад. У складі корисного фітнес-батончика не повинно бути ні сиропів топінамбура, ні випареного кокосового нектару, ні цукру. Тільки горіхи і фрукти, злаки.

Арахісова паста, скріншот: YouTube
Арахісова паста, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння