З початку травня вчені з південноафриканської країни Ботсвани зафіксували понад 350 туш слонів. Про це розповів доктор Найлл Маккенн з благодійного фонду National Park Rescue.

Зараз ніхто не знає, чому тварини гинуть, а результати лабораторних досліджень будуть тільки через кілька тижнів.

Після польоту над дельтою Окаванго місцеві попередили уряду про мертвих тварин ще на початку травня. Тоді вони помітили 169 мертвих слонів.

"Через місяць подальше розслідування виявило ще багато туш, в результаті чого їх загальна кількість перевищила 350. Це абсолютно беспрецентно за кількістю слонів, які загинули в рамках одного події, не пов'язаного з посухою", - говорить експерт.

Уряд Босвании виключило браконьєрство як причину масової загибелі слонів, тому що бивні тварин залишилися на місці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Вмирають тільки слони і більше ніхто. Якщо б це був ціанід, який використовують браконьєри, ви б побачили більше смертей", - говорить доктор.

Вчені поки що не виключають смерть через отруєння або хвороби. Перед смертю тварини падали на морду і ходили по колу. Фахівці припускають, що атакує їх нервову систему.

"Це природохранная катастрофа, але вона має потенціал стати кризою охорони здоров'я", - сказав він.

Чиновники не знають, що стало причиною смерті тварин. Зразки відправили на тестування і очікують результатів протягом наступних двох тижнів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "повсталий з мертвих" півень-зомбі перелякав свого власника.

Як повідомляв Знай. ua, десятки маленьких пасажирів загинули від задухи на рейсі.

Також Знай. ua писав, що топ надприродних здібностей пухнастиків, в які ніхто не вірив.