Епідемія коронавірусу і карантин в квітні-травні залишили без роботи мільйони людей, але це були лише квіточки, ягідки попереду. Кількість українців, які залишились без роботи через коронавірус і карантин може перевищити 3,5 млн осіб.

Незважаючи на дані Держслужби статистики за I квартал нинішнього року також показують, що безробітних стало менше, експерти ринку праці впевнені: не все так гладко.

За підрахунками Держстатистики, в I кварталі безробіття склала 8,6% від працездатного населення, це на 0,1% менше, ніж у IV кварталі 2019 року.

Безробітніх 1,5 млн чол. З них чоловіків – 51%, жінок – 49%, городян – 66%, селян – 34%. Враховуючи, що, за даними Держстатистики, міських жителів у нас вдвічі більше, ніж сільських, виходить, що рівень безробіття в місті, і в селі на душу населення практично однаковий.

Безробіття, фото pxhere
Безробіття, фото pxhere

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Хто шукає роботу

За інформацією Держслужби зайнятості, серед 1,5 млн безробітних шукають роботу далеко не всі, а приблизно кожен третій, отримує допомогу від держави.

безробіття, фото Pxhere
безробіття, фото Pxhere

Де і як шукають роботу

За інформацією кадрових порталів, більше половини претендентів (53%) наразі шукають вакансії, не поміщаючи резюме. Для кращого ефекту здобувачі використовують в середньому 3 способу, повідомили нам експерти порталу OLX Робота. Більшість респондентів (88%) звертаються на спеціалізовані сайти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, купуватимуть квиток до Польщі? В Україні суттєво скоротяться зарплати, невтішний прогноз.

Як повідомляв Знай.uа восени українцям підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.

Знай.uа писав, українцям восени підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.