Шість років минуло з того часу, як в ніч з 4 на 5 липня 2014 року, колона проросійських терористів намагалася прорватися через блокпост № 5 поблизу Слов’янська.

Про події тієї ночі та про службу на 5-му блокпості згадує тодішній командир блокпоста, Герой України підполковник Андрій Ткачук для АрміяInform.

Найманці Путіна мали шість одиниць бронетехніки, зокрема танки Т-64БВ, БМП-2 і БМД-2. Атака відбулась на гарнізон десантників 25-ї дніпропетровської повітрянодесантної бригади, бійців Нацгвардії та "Беркуту".

Війна на Донбасі, фото АрміяInform
Війна на Донбасі, фото АрміяInform

"Уночі 4 липня на вулицях Слов’янська помітили активізацію противника. Цьому сприяло те, що тоді в місті не було енергопостачання. Тому в цілковитій темряві з моєї позиції ми добре бачили рух транспорту. За світлом фар помітив формування колони. Передав цю інформацію на командний пункт і зв’язався з підрозділами на Карачуні", - каже боєць.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На жаль, унаслідок одного з пострілів загинув командир відділення сержант Роман Мендель, ще двоє бійців дістали поранення. Снаряд зрикошетив від броні нашої БМД-2 і вибухнув над окопами.

Війна на Донбасі, фото АрміяInform
Війна на Донбасі, фото АрміяInform

Бій з терористами Гіркіна-Стрєлкова тривав понад дві години. Його результатом став повний розгром ворога.

Загалом за майже три місяці боїв на 5-му блокпості рота майора Ткачука втратила трьох бойових побратимів. Сам командир під час бою 5 липня зазнав контузії.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, після придушення ворожої агресії ЗСУ взяли під контроль ситуацію на Донбасі — звіт ООС.

Як повідомляв портал "Знай.ua", На Донбасі ракети найманців Путіна полетіли на голови мирних мешканців, ЗСУ кинули усі сили — звіт ООС

Також "Знай.ua" писав, у жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ повідомила про втрати ворога