Смородина досить витривала рослина і успішно вирощується в абсолютно різних регіонах – від теплих до досить суворих. Розвести кущі смородини зовсім не важко, оскільки вони легко розмножуються. Проте слід подбати про хороше підживлення кущів.

Підживлювати кущі смородини картопляними шкірками пропонує Телеграм-канал "Дневник дачника".

Смородина, скріншот: YouTube
Смородина, скріншот: YouTube

Картопляні шкірки є джерелом крохмалю, який дуже подобається смородині. Завдяки йому ягоди смородини стають величиною майже як вишня. Тому якщо хочете отримати відмінний урожай смородини, нe полінуйтеся за зиму насушити картопляної шкірки. Вона відмінно сохне на батареї або просто розкладена в один шар на підвіконні. В сухому вигляді її найкраще зберігати в тканинних мішках.

Протягом весняно-літнього сезону сухі картопляні шкірки можна закопувати під кущі або заварювати окропом, остуджувати і використовувати отриманий відвар для поливу смородини. Також картопляні шкірки рекомендують використовувати як добриво при посадці капусти та огірків. Для цього сухі шкірки розмочують і подрібнюють в кашку. При підготовці лунок "картопляну кашу" закладають на дно, присипають зверху землею, a потім висаджують розсаду.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Смородина, скріншот: YouTube
Смородина, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння