Компанія Henley&Partners поставила паспорт громадянина України на 44 місце (у минулому році 43 місце) разом з Нікарагуа і Венесуелою. Незважаючи на це, для українця відкритий безвізовий в'їзд в 129 країн, що на 1 країну більше ніж у минулому році. Про це повідомляє Мінфін.

Індекс паспортів є першим в історії міжнародним рейтингом країн за свободу пересування громадян, відображає міжнародні відносини і статус країн на світовій арені. З 2018 року Індекс паспортів оновлюється щоквартально.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Японія утримує перше місце в Індексі паспортів. Громадяни країни можуть відвідувати без візи (або з візу по прибутті) 191 напрямок світу, що на дві країни більше, ніж рік тому.

Сінгапур залишається на 2-му місці з показником 190 країн. Південна Корея і Німеччина займають 3-е місце (189 напрямків).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Україна в рейтингу посідає 44-ту сходинку, розділивши її з Нікарагуа і Венесуелою. За рік наша країна опустилася на одну позицію. Хоча список країн, в які можна в'їжджати без візи, розширився на одну.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Позиція країни в рейтингу визначається за кількістю країн світу, які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у МЗС пояснили українцям, що робити, коли загубили паспорт за кордоном - без паніки.

Як повідомляє портал Знай.ua, під Харковом п'яний піп потрапив в аварію і пропав з радарів" - в суді порожньо

Також Знай.ua писав: проміле зашкалювала - в Ужгороді водій показав майстер-клас вертикального паркування