Стреси і проблеми можуть порушити звичний режим і стати причиною безсоння. Людина, яка погано і мало спить, стає більш дратівливою і менш зосередженою. Якщо ви давно страждаєте від втрати сну, ділимося з вами методикою, яку використовують у спецназі.

Навчіться розслаблятися перед сном – увімкніть заспокійливу музику, прийміть ванну. Якщо заснути все ще не виходить, використовуйте одну з ефективних методик.

1. Дихання сну. Ця техніка спрямована на те, щоб заспокоїти нервову систему. Розмірене дихання допоможе розслабити тіло і викличе сонливість вже через 2–3 хвилини. Зробіть за 5 секунд глибокий вдих, потім за цей час видих і паузу. Весь цикл займе 15 секунд. Повторюйте, поки не заснете.

будильник, фото Pxhere
будильник, фото Pxhere

2. Метод Суворова. Цією технікою користувався відомий розвідник Суворов. Лягайте на спину, витягніть руки уздовж тулуба і покладіть долонями вгору. Повністю розслабтеся, закрийте очі і закотитіть зіниці вгору так, щоб було комфортно.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

3. Білий шум. Для комфортного сну нам потрібна повна тиша. Коли людина потрапляє в такі умови, відсутність звуків дратує ще більше. Знайдіть своє джерело білого шуму (цокання годинника, тиха музика, дзюрчання води) і зосередьтеся на ньому.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ-7 лайфхаків для швидкого засипання.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти назвали головний недолік "нічного режиму".

Також портал Знай.uа писав, як налагодити сексуальне життя, якщо поруч діти і маса проблем.