Захистити капусту від шкідників можна ще на стадії висадки в грунт, посадивши поруч інші городні рослини. Наприклад, часник, кріп або томати - попереджають появу попелиці, шавлія своїм запахом відганяє капустяну совку, бораго (огіркова трава) захищає від нападу слимаків, полин, м'ята і пижмо відлякують капустяних мух і гусениць капустяної білявки. Але такий захист не буде стовідсотковим.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Дневник дачника и огородника".

Капуста, фото:  Getty Images
Капуста, фото: Getty Images

Найефективніше - сітка. Вона оберігає капусту від метеликів, при цьому не заважає поливу і підкормкам. Але як уберегти капусту від слимаків? Вони не гірше метеликів її поїдають.

Слимаки не переносять сіль, пушонку, яєчні шкарлупки. Свіжі тирса - все що їх ранить, суху гірчицю теж не люблять. Сітку довго тримаєте на капусті поки їй тісно не буде, до того часу вже літ метеликів закінчується.

Популярні новини зараз
Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Як альтернативу сітки можна використовувати тонкий укривний матеріал - лутрасил. Краще використовувати старий - він добре пропускає дощову воду. Адже для рослин це необхідно.

Капуста, скріншот відео
Капуста, скріншот відео

А від слимаків слід: на 0,5 відра золи+ 1 пакет гірчиці+2 пакета червоного перцю+1 ст. л. солі= все перемішати і обпилити качани і землю навколо них. Після цього можна порихлити, щоб загинули ті шкідники, які залишилися в землі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, секрети зеленої цибулі, як підживити і прогнати шкідників нашатирем.

Як повідомляв Знай.uа, білий гриб можна виростити на дачі, в палісаднику і навіть в горщику — покрокова інструкція.

Знай.uа писав, оригінальний квітник своїми руками — як зробити клумбу-кошик з шматків лінолеуму.