Захистити капусту від шкідників можна ще на стадії висадки в грунт, посадивши поруч інші городні рослини. Наприклад, часник, кріп або томати - попереджають появу попелиці, шавлія своїм запахом відганяє капустяну совку, бораго (огіркова трава) захищає від нападу слимаків, полин, м'ята і пижмо відлякують капустяних мух і гусениць капустяної білявки. Але такий захист не буде стовідсотковим.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Дневник дачника и огородника".

Капуста, фото:  Getty Images
Капуста, фото: Getty Images

Найефективніше - сітка. Вона оберігає капусту від метеликів, при цьому не заважає поливу і підкормкам. Але як уберегти капусту від слимаків? Вони не гірше метеликів її поїдають.

Слимаки не переносять сіль, пушонку, яєчні шкарлупки. Свіжі тирса - все що їх ранить, суху гірчицю теж не люблять. Сітку довго тримаєте на капусті поки їй тісно не буде, до того часу вже літ метеликів закінчується.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як альтернативу сітки можна використовувати тонкий укривний матеріал - лутрасил. Краще використовувати старий - він добре пропускає дощову воду. Адже для рослин це необхідно.

Капуста, скріншот відео
Капуста, скріншот відео

А від слимаків слід: на 0,5 відра золи+ 1 пакет гірчиці+2 пакета червоного перцю+1 ст. л. солі= все перемішати і обпилити качани і землю навколо них. Після цього можна порихлити, щоб загинули ті шкідники, які залишилися в землі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, секрети зеленої цибулі, як підживити і прогнати шкідників нашатирем.

Як повідомляв Знай.uа, білий гриб можна виростити на дачі, в палісаднику і навіть в горщику — покрокова інструкція.

Знай.uа писав, оригінальний квітник своїми руками — як зробити клумбу-кошик з шматків лінолеуму.