В 2020 році терміни весняного термінового призову до ЗСУ було зміщено, також перенесли і дати вступних іспитів до вишів. В результаті вийшов конфлікт — випускники, які планували продовжити отримання освіти, але підлягають призову, стали отримувати від військових комісаріатів повістки.

Через це Міністерство освіти і науки спільно з Офісом президента та Генеральним штабом знайшли рішення, яке дозволить випускникам, які хочуть продовжити навчання, отримати відстрочку від призову. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ОПУ.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

Суть рішення полягає в тому, що виші повинні провести попередню реєстрацію абітурієнтів, які бажають навчатися у них. Тоді юнаки матимуть документальне підтвердження своїх намірів, на підставі якого і отримають відстрочку від призову до 1 жовтня 2020 року. Міносвіти вже направило відповідні роз'яснення для приймальних комісій вишів.

Призов, фото http://ngu.gov.ua/
Призов, фото http://ngu.gov.ua/

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто також нагадати, що Генеральний штаб ЗСУ ще в травні 2020 року роз'яснив деталі організації призову на строкову військову службу в травні-липні 2020: юнаки 18-19 років можуть йти в армію тільки за власним бажанням.

Це роз'яснення базується на розпорядженні Кабміну №179-р від 26.02.2020 року (із змінами від 15.04.2020). У ньому визначено, що громадян 18-19 років можуть призвати на службу тільки за власним бажанням, що підтверджується письмовою заявою.

На початку червня тодішній в.о. міністра освіти Любомира Мандзій повідомила: "Ми говорили з колегами з Міністерства оборони для того, щоб не допустити таких випадків, коли не закінчивши, або випускники, яким виповнюється 18 років вже в липні, коли ще немає результатів ЗНО і ще не розпочалася вступна кампанія, щоб їх не призвали до армії".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до ЗСУ відразу після школи - в Міноборони терміново звернулися до майбутніх призовників.

Як повідомляв Знай.uа зі школи на плац — хто з випускників може поповнити лави ЗСУ вже скоро.

Знай.uа писав, юних франківчан масово гребуть до армії, закінчив школу — взувай берци.