В Україні прийнято рішення не призивати в армію випускників шкіл і вищих навчальних закладів у період весняного призову, який перенесли на літо з-за пандемії коронавіруса.

"Враховуючи обставини зміщення термінів вступної кампанії на сайті Міноборони є інформація про те, що вони врахували це і доручили призовних комісій врахувати це у своїх діях", - зазначила виконуюча обов'язки голови МОН Любомира Мандзій.

Вона зазначає, що Моз вів переговори з Міноборони з даного питання.

"Ми говорили з колегами з Міністерства для того, щоб не допустити таких випадків, коли не закінчивши, або випускники, яким 18 років вже в липні, коли ще немає результатів ЗНО і ще не розпочалася вступна кампанія, щоб їх не закликали в армію", - розповіла керівниця МОН.

Мандзій підкреслила, що цей факт стане підставою для відстрочення призову.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Романенко жорстко пройшовся по армійським "законами" Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, ВСУ чекають нових правил - величезні штрафи, заклик бійців АТО і "екшен" від воєнкома.

Також Знай. ua писав, що у Дніпрі взують в берци тисячі призовників, карантин карантином, а армія за розкладом.