Країни “червоної зони” - ті держави, де показник захворюваності коронавірусом COVID-19 перевищує 40 на 100 тисяч населення. Після відвідин таких країн кожен українець мусить пройти самоізоляцію вдома, встановивши додаток на телефон “Дій Вдома”. Самоізоляція мусить тривати 14 днів, після чого людина може повертатись до життя у суспільстві. Однак без цієї процедури можна обійтися, і це буде цілком легально.

Відповідну інформацію розповів на традиційному брифінгу Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Якщо людина не бажає просто сидіти 14 днів удома, вона може здати ПЛР-тест. Важливий момент: тест повинен бути зданим лише у акредитованих Центром громадського здоров'я лабораторіях. Якщо тест виявляється негативним - людина отримує сповіщення на телефон і може припиняти самоізоляцію.

Максим Степанов, скріншот з відео
Максим Степанов, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

“Якщо людина приїжджає з країн "червоної зони", вона повинна пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши додаток "Дій Вдома". У той же час за бажанням вона може пройти ПЛР-тестування в лабораторії, яка акредитована Центром громадського здоров'я. У разі негативного тесту лабораторія відразу ж повідомляє ЦГЗ, автоматично приходить повідомлення в додатку” - пояснив Максим Степанов, голова Міністерства охорони здоров'я.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тест на коронавірус: хто з українців має право отримати допомогу безкоштовно.

Як повідомляв Знай.uа влада занижує кількість хворих на коронавірус, щоб заспокоїти людей, - Андрій Пальчевський.

Знай.uа писав, у Кирилівці пропонують "лікувати" китайський вірус пивом.