На Донбасі українські військові вже кілька днів борються не тільки з російськими окупантами, а й масштабними пожежами, які охопили окуповані території, та не припиняють стихати.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

Варто зауважити, що потужні пожежі виникли ще 6 липня на території Борівського та Охтирського лісництв біля села Осколонівка. Вже пізніше, через сильний вітер та спеку, відбулося поширення вогню на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове і дачний кооператив "Вовче озеро".

За даними ДСНС, унаслідок надзвичайної події 5 людей загинули, ще дев’ятеро – госпіталізовані. Вогонь знищив близько 80 дачних і понад 30 житлових будинків.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Наразі ж пожежі і досі тривають, а рятувальникам разом з військовими активно намагаються їх приборкати, використовуючи усі можливі засоби, зокрема військову техніку.

Пожежі на Донбасі

"Військові підрозділи працюють цілодобово, періодично замінюючи особовий склад для відпочинку свіжими силами. На даний час до гасіння пожежі залучено 58 одиниць техніки Збройних Сил України та необхідна кількість військовослужбовців. З метою вчасного реагування на оперативну обстановку, визначено резервні підрозділи та техніку, які, при необхідності, будуть негайно задіяні", - йдеться в повідомленні.

Фото військових

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, після придушення ворожої агресії ЗСУ взяли під контроль ситуацію на Донбасі — звіт ООС.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зброю до рук, боятися ніколи - український воїн відновив болючі події під Слов'янськом, неможливо повірити.

Також "Знай.uа" писав, що у жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ розказала про втрати ворога