Клієнт державного банку ПриватБанк поскаржився на те, що через 10 років користування кредитною карткою у нього зменшили кредитний ліміт до 0 гривень. Відповідний відгук з'явився на сайті Мінфін.

"Більше 10ти років є клієнтом банку. За цей час жодної прострочення по кредитці. Було багато покупок з оплати частинами. Ніде жодної прострочення...!!! Сьогодні отримав повідомлення, що Ваш ліміт з 17500 на 0", - пише клієнт.

Чоловік був здивований таким рішенням банку, про який не попереджали.

ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube
ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube

"Зателефонував консультанта. Запитав, в які тепер мені терміни гасити 17500 плюс дві оплати частинами на 10000. До хлопця немає питань, він виконавець… впринципи відповів… Банку -1 Як так, товариші і чому?) Співробітник, крім як це алгоритми системи, користуйтеся далі карткою ніфіга не відповів… Власне Ваш робот нижче зараз також і напише… математичні Алгоритми, визначені системою… багато Банків… клієнтів платять НЕ цінуєте… Мені то все одно, просто прикро…", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У банку дали відповідь клієнту, але як він і припускав, там було сказано про те, що ліміт встановлюється на підставі багатьох чинників.

"Ліміт встановлюється для кожного клієнта індивідуально та розраховується за допомогою складної математичної моделі, що включає у собі сотні факторів. Хочемо зазначити, що активні користування продуктами банку може позитивно вплинути на суму ліміту в майбутньому. Рух коштів та позитивна кредитна історія також враховуються при встановленні ліміту, але це не єдині фактори, на підставі яких банк приймає остаточне рішення", - сказано у відповіді банку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Приватбанку запропонували українцям купівлю житла на нових умовах.

Як повідомляв Знай. ua, у клієнта Приватбанку загадково зникли майже 4 мільйони.

Також Знай. ua писав, що ПриватБанк підозрюють у зливі даних клієнтів шахраям.