Президент України Володимир Зеленський запропонував створити програму, яка передбачає налагодження трансплантації органів в країні за два роки.

Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу Волинської області, пише ZN.UA.

"Ця програма, про трансплантацію, я готовий... Давайте зробимо це. Саме візьмемо цю програму, я зрозумів, які кошти – 3-4 мільярди. Ми зробимо все, щоб знайти ці кошти. І просто якщо ви говорите і це можливо зробити за два роки, побудувати в Україні – зосередьмося саме на цій програмі і щось сьогодні зробимо", – сказав Зеленський, звертаючись до екс-заступника голови МОЗ Михайла Загрійчука.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Своєю чергою Загрійчук запевнив, що це хороша ідея, адже система трансплантації в Україні дозволить робити пересадку органів громадянам і не відправляти їх за кордон, на що зараз витрачається 1,2 млрд грн.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Що таке система - це не точкові трансплантації, а існування всіх видів по всій країні. І задоволення потреби. Ми не знаємо, орієнтовно навіть, скільки людей потребують цього", - додав він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський дозволив дітям з Донбасу і Криму вступити до вишів без ЗНО: "За власним вибором"

Як повідомляв портал Знай.uа Зеленський їде: військових заставили пляшками і листяними віниками осушувати калюжі

Також Знай.uа писав, що Зеленський нагрянув у Чернівці, під мером Каспруком захиталося крісло: "Час міняти"