З'явилася інформація, що безпечна реінтеграція окремих районів Донецької та Луганської областей може затягнутися далеко не на один рік. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков, пише Главком.

За його словами, навіть після проведення місцевих виборів Донбас буде залишатися "територією війни".

"Я вважаю, що ми сьогодні робимо все, щоб дати шанс "Мінську", який давно було втрачено - в кінці 2015 року... Не все вдається відразу, і тому я кажу, що Україна повинна бути готова до того, що безпечна реінтеграція - це надовго. Саме безпечна — це моя червона лінія. Навіть якщо ми завтра проведемо вибори на тих територіях, а це значить, що вони будуть вільними від окупаційних військ і там не буде незаконних збройних формувань, майорітимуть українські прапори, - ця територія ще довго буде залишатися територією війни. Як з точки зору замінування, так і в ментальності людей", - сказав Резніков.

Також представник України в ТКГ зазначив, що на території Донбасу проживає далеко не мала кількість людей, які всім серцем ненавидять Україну. До того ж, за його прогнозами, безпечна реінтеграція затягнеться на більш, ніж 25 років.

Популярні новини зараз
Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

"Там же не тільки "ГРУшники", а цілком свідомі хлопці, які в 20 років ненавидять Україну, а хочуть жити в Радянському Союзі. Так ти ж там не жив і навіть не знаєш, що це таке! Тому безпечна реінтеграція займе мінімум 25 років. Це одне покоління повинно змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади призведе також до подолання руйнування того розбрату в головах, який там є. Там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вже в школу йдуть. Тому це надовго в будь-якому варіанті, і ми до цього повинні готуватися", - сказав він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що загиблу на Донбасі кулеметницю Яну Червону увічнять в Харкові.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Андрій Єрмак заявив, що вже найближчим часом відбудеться черговий обмін полонених.

Також "Знай.ua" писав, що діти з Криму та Донбасу зможуть вступати до ВНЗ без ЗНО.