Українці все частіше стикаються з шахрайством після зняття грошей з банкомату. При цьому суми, які можуть списуватися з рахунку, можуть бути найрізноманітнішими. Шахраї використовують дуже просту схему, яка дозволяє їм залишатися безкарними – “обчислити” їх просто неможливо.

біля банкомату, фото: procherk.info
біля банкомату, фото: procherk.info


Крадіжка грошових коштів відбувається за допомогою спеціального пристрою. Воно встановлюється на банкоматі, і помітити його практично неможливо. Після того, як карта вставляється в апарат з установленим пристроєм, всі дані зчитуються. На клавіатуру встановлюється спеціальна накладка, яка дозволяє обчислити пін-код картки. Коли у шахрая є всі необхідні дані, він без праці виготовляє дублікат карти, і в будь-якому банкоматі знімає з неї всі гроші до останньої копійки.

Ніяких способів захисту від шахрайства немає, тому єдине, що може врятувати вас – тільки ваша пильність. Переконайтеся в тому, що на банкоматі немає ніяких додаткових пристроїв, а клавіатура – не накладено. Якщо у вас є хоч найменші підозри, краще знайдіть інший апарат.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше!

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, курс не менше 30 грн: як відставка Смолія позначиться на житті українців.

Знай.uа писав, главу Нацбанку Якова Смолія відправили у відставку