Басейн, мокрі купальники і наслідок - цистити, вагініти. Досить актуальну тему про здоров’я жінок розкрила лікар Ольга Білоконь на своїй сторінці у Іnstagram.

Басейни можуть бути «розсадниками» різних інфекцій, якщо люди регулярно в них мочаться, не приймають душ перед купанням в басейні або за самим басейном погано доглядають.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Це не означає, що після купання в такому басейні гарантовано маєте цистит.

Але, якщо ви:

1️⃣Не помилися ретельно після басейну (а це значить, що всі бактерії з басейну залишилися на поверхні вашої шкіри і слизових)
2️⃣Залишилися в мокрому купальнику
3️⃣І регулярно затримуєте сечовипускання - можливо у вас виникне цистит.

басейн
басейн

За словами лікаря, бактерії, які потрапляють у досить широку і коротку уретру жінки ззовні (з піхви, прямої кишки, з брудної води з басейну), при регулярному спорожнення сечового міхура «змиваються» з струмом сечі.


Якщо ви мочіться 2-3 рази в день - ви створюєте сприятливі умови для «сходження» бактерій і їх активного розмноження в уретрі/сечовому міхурі.

Дівчинка купається, фото: Pixabay
Дівчинка купається, фото: Pixabay

✅Тому до/після сексу, басейну, та й взагалі в цілому протягом дня дуже важливо регулярно мочитися і пити достатню кількість рідини (не менше 1,5 л. у день).

✅Підмиватися потрібно спереду назад, щоб бактерії з області анального отвору не потрапляли в піхву або уретру.

✅Підмивати потрібно лише зовнішні статеві органи і бажано робити це після кожного походу в туалет і обов'язково до/після статевого контакту.

Що стосується мокрих купальників - то мікроби найкраще розмножуються в теплих, вологих місцях і під мокрим купальником створюється саме таке місце. Ризики циститу збільшуються.

✅Щодо «проблем» у піхву («молочниці», бактеріального вагінозу) - саме купання в басейні знову-таки цього не сприяє, а от перебування в мокрому купальнику після нього - дуже навіть.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, імбир та лимон і близько не стояли — цілющі чаї, які пробудять навесні від зимової сплячки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", перехворів і маєш антитіла до Covid-19? Не все так просто, вчені попереджають про небезпеку.

Також "Знай.uа" писав, гроші литимуться рікою – які рослини привернуть у дім достаток. Де і як правильно розмістити "грошові" кімнатні квіти в будинку.