Пленарне засідання Верховної Ради, що стартувало 14 липня о 10.00, розпочалося із продовження розгляду правок до скандального законопроекту № 2285-д "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" і, в решті решт, незважаючи на негативне ставлення багатьох нардепів до його положень, "азартна реформа" була все ж прийнята у другому читанні. При цьому, один з найважливіших законопроектів щодо призначення місцевих виборів на 25 жовтня, був знятий з порядку денного. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

"Аморальний" закон, призначення дати виборів та аерокосмічна галузь

Своє ставлення до прийнятого "грального перевороту" та пояснення щодо зняття законопроекту про призначення виборів в ході 15-хвилинного брифінгу висловив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Ми вже встигли проголосувати за законопроект, дуже важливий для аерокосмічної галузі, законопроекти, пов'язані із бюджетним кодексом, і підготовкою до майбутніх виборів. А що стосується законопроекту № 2285-д, то, на мій погляд, важливими були речі, які не підтримав зал, а саме – розташування близько до навчальних закладів казино, гральних закладів. Вона була відхилена. Дійсно, є багато питань, однак приводити і нормувати цю галузь теж треба було", – повідомляє голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Аморальним" та "антинародним" законопроект 2285-д "Проект Закону про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" вважають кілька десятків нардепів.

"Наші експерти прорахували повністю весь закон про оподаткування грального бізнесу – для того, щоб, як говорить президент, 4 млрд грн зарахувати в бюджет, треба, щоб українці програли 82 млрд грн. Це буде витягнуто з кишень людей, родин, зокрема і з кишень хворих людей на залежність від грального бізнесу. Всесвітня організація охорони здоров'я визначила, що залежність від грального бізнесу – це хвороба, називається вона лудоманія, і що вона страшніша і за наркоманію, і за алкоголізм. До того ж, в цьому законі передбачається по суті зняття оподаткування – мафії зараз цим законом віддаються мільярди, а на додаток встановлюється ще й алгоритм, при якому людина навіть не зможе виграти", – відзначає лідер партії "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко - фото Знай.ua
Юлія Тимошенко - фото Знай.ua

А що ж до питання призначення місцевих виборів на 25 жовтня, то, за словами Дмитра Разумкова, він буде винесений на розгляд в сесійній залі вже найближчими днями.

"Постанова про оголошення виборів обов'язково має бути прийнята, але члени профільного комітету вчора наполягали, що вона повинна прийматися після того, як буде прийняте рішення по зміні меж районів – і сама тому це питання було відкликано з позачергового засідання. Але я думаю, що завтра-післязавтра ми зможемо винести це питання на засідання Верховної Ради", – зазначає Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua
Дмитро Разумков - фото Знай.ua

Як підкреслив голова Верховної Ради, на додаток до планових пленарних засідань останній тижден роботи парламентарів буде насичений і позачерговими засіданнями – про це вже надійшло кілька масових звернень від нардепів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.