Сьогодні багато фінустанов пропонує українцям мікрокредити та так звані безвідсоткові кредити. Але чи дійсно така угода вигідна для людей?

Про підводні камені, які можуть бути в таких угодах, розповіли в Національному банку україни та попередили про приховану небезпеку.

Українцям потрібно розуміти, що фінустанови не роздають кошти просто так і бути дуже обережними з кредитами "під 0%", зазначають в НБУ.

"Нудна, але життєво важлива порада: уважно читайте договори та перевіряйте всі умови кредиту", - радять спеціалісит.

За словами фахівців, в договорах можуть бути приховані пункти, які дозволяють кредитним організаціям збільшувати кредитну ставку, а також нараховувати величезні штрафи чи пеню.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Особливу увагу варто звертати на угоди, в яких зазначено, що позику видають під нуль відсотків.

Насправді часто буває так, що є лише пільговий період, протягом якого не нараховують відсоток. Зазвичай він становить в середньому тиждень, а після цього починають нараховувати величезні відсотки і борг швидко зростає.

Як повідомила начальник управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ Ольга Лобайчук, в Нацбанк часто звертаються клієнти, які розповідали про ставку річних в розмірі 1 702% річних.

"Фішка кредитів" під 0% "- ця ставка може діяти тільки тиждень. А після цього включаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки. Є складність. Людина самостійно підписує договір з такими умовами. Захистити права в такому випадку складно. Допомогти може тільки суд", - зазначила Лобайчук.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ми розповідали про онлайн кредити: що це за послуга і що важливо знати перед оформленням

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні рекордно впав попит на кредити - чому це відбувається і що буде з економікою

Також Знай.ua писав про недоліки мікропозик. Часто при взятті мікропозик борг росте по 2% в день. Саме тому фінансові експерти рекомендують брати позики на невеликий проміжок часу і при першій же можливості закривати його